Slitaz telepítése merevlemezre

Indítsuk el az "Applications" -->"System tools"-->"Slitaz Panel"-t.
User: root, password: root, de ezt talán már nem is kell mondani. :-)

Bal oldalt fent "Install", majd a legördülő menüből "Install Slitaz"
Itt rákattinthatnánk az "Execute Gparted"-re, de nem tesszük, mert a partícionálást már korábban megcsináltuk. Kattintsunk inkább a legalsó sorban levő "Continue Installation" (telepítés folytatása) szövegre! (kilépni a "Back to Installer Start Page"-re kattintva lehet)


Itt állíthatjuk be a telepítés paramétereit.
A source (forrás) médiánál a LiveCD-nél hagyjuk a jelölést, mert CD-ről telepítünk.

Most kell majd nagyon odafigyelni!!
Az "Install Slitaz to partition:" mellett levő "None" feliratra kattintva feljönnek lemezünk partíciói.
Itt kell kijelölni a korábban a Slitaz számára elkészített partíciót. Ha rosszat jelölünk ki, akár a Windows is tönkremehet!
A "Format partition"-nál maradjon a pipa és maradjon az ext3 is.

A home partition-nál maradjon üresen a kis négyzet, feltéve, ha nem akajuk egy külön partícióra tenni a home könyvtárat. Ebben az esetben már előre el kellett volna készíteni egy partíciót a home könyvtárnak is. Aki gondolja, még visszaléphet és megteheti.

A "Set Hostname to:" mellett maradhat a "slitaz"

"Root passwd" (rendszergazda jelszava). Ha nem nyúlunk hozzá, marad a "root" de akár meg is változtathatjuk. Ebben az esetben a "Confirm password"-nál is át kell írni. (Jelszó megerősítése)

"User login:" alapesteben "tux" de ezt át lehet írni saját névre. Ékezetes betűt ne használjunk, mert azt nem biztos,hogy szereti.
"User passwd:" ide a fenti felhasználó jelszavát írhatjuk, de üresen is lehet hagyni. Ha beírunk valamit, akkor itt is kétszer kell.

A Grub-nál legyen mindkét helyen pipa.

Még meggondolhatjuk magunkat, és kiléphetünk a "Back to partitioning"-re kattintva, de inkább a "Proceed to SliTaz installation"-re kattintsunk, melynek hatására néhány perc alatt feltelepíti a Slitaz-t a kijelölt partícióra.Vissza